Siz de Katılın

Sizler de çocuğunuzun sağlıklı olmasına/büyümesine katkıda bulunun..

Okul-Aile Sağlığı->Beslenme

Beslenme - Okul Kantinlerinde Satılması Uygun Olan ve Olmayan Gıdalar

Eğitim Kurumlarında Satışı Uygun Olan Gıda ve İçecekler

• Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler (mevsimine uygun olarak), salatalar (zeytinyağı ve limon eklenebilir)
• Kuru meyveler (en fazla 30g, ambalajlı, kaplamasız ve şeker katkısız – incir, kayısı, üzüm vb.)
• Kuruyemişler (30g, ambalajlı, soslanmamış, tuzsuz, eklenmiş şekersiz, toz formunda olmayan, kabuksuz – ceviz, fındık vb.)
• Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu (şeker ilavesiz olmalı, en fazla 250 mL)
• İçme sütü (en fazla 240mL, UHT/pastörize süt)
• Yoğurt (en fazla 200g, paketli)
• Ayran (en fazla 250mL, paketli)
• Peynir (eritme peynirler ve krema ilave edilmiş peynirler hariç, pastörize sütten üretilen, en fazla 60g)
• Tüm peynir çeşitleri yarım yağlı, beyaz peynirler azaltılmış/az tuzlu olacaktır.
• Günlük haşlanmış yumurta
• Zeytin (az tuzlu en fazla 25 g)
• Çeşnili ekmekler (çeşnisi; sert kabuklu meyveler, kurutulmuş meyveler, yağlı tohumlar, baharat olan ekmekler)
• Tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek/tam buğday unlu lavaş, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan aşağıdakileri içeren yağ eklenmemiş sandviçler; o Yumurta veya peynir o Turşu hariç taze domates, havuç, marul, biber vb. sebzeler
• İçme suyu (şeker veya tatlandırıcı eklenmemiş)
• Doğal mineralli su
• Doğal kaynak suyu
• Şekersiz sakızlar (tatlandırıcılı sakızlar hariç)